Джигитът, който блъсна жена и 7 коли, е имал биполярно разстройство. По думите му той е бягал от мафията. Мъжът е родом от добричкото село Удърци, а психитричната диагноза е поставена, когато е бил на 19 години.

Това съобщиха по повод вчерашния инцидент на брифинг във Варна от Районната прокуратура в града.

По данните на обвинението, събрани до момента, мелето било предшествано от битов скандал между него и жената, с която живеел на семейни начала

Неадеакватен шофьор отнесе няколко коли и блъсна пешеходка! Заключи се в колата ВИДЕО

Няма данни свадата да е била придружена с насилие, но след нея той казал на баща си , че е преследван от мафията и подкарал към Варна.

Родителят на злополучния шофьор го последвал, но гонитбата завършила безуспешно чак в малките улички преди мястото на произшествието.

Според прокуратурата още днес ще започне процедура за съдебно-психиатрична експертиза, която да докаже дали виновникът може да носи съдебна отговорност. Паралелно с това ще бъде внесено искане за настаняването му в психиатрична клиника за един месец, докато излязат резултатите от експертизата, пише "24 часа".

30 нарушения и пълна неадекватност! Кой е рецидивистът зад волана във Варна?

Ден преди инцидента, шофьорската му книжка е била отнета заради множество неплатени глоби. Има и 20 наказателни постановления, както и 10 наложени глоби с фиш. През 2012 година книжката му е била отнета.

Водачът обаче е с поставена диагноза алкохолно и наркотично опиянение и е приведен в токсикологията към Военна болница.

Заради високата му температура му е направен тест за коронавирус, който е бил отрицателен.