Маски, шлемове, ръкавици, предпазни ленти, полиция и... култура. В такава обстановка днес се провежда сесията на Общинския съвет в Пловдив. Бащиците на града бяха приютени от Дома на културата, разбира се обстойно дезинфекциран преди това. Сградата е окупирана от униформени, които следят всички влизащи в нея спазват ли противоепидемичните мерки. Тук е и шефът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Граждани не се допускат в залата.

Културната сграда вероятно за първи път ще стане свидетел на не особено културни прояви, ако съдим още от началото на сесията, започнала с гръмък скандал, станал достояние на национално ниво още сутринта. В него беше намесен и генерал Мутафчийски, попитан от журналист "Защо се отклоняват средства за онкоболни в Пловдив към Общината?". Генералът веднага отговори, че това е невъзможно, тъй като тези средства са делегирани от държавата.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обаче реши да внесе яснота още в самото начало на сесията, като оттегли точката за разпределянето на 600 000 лева и обяви, че новината на "един жълт сайт" е фалшива. Като обясни, че въпросните 600 000 лева не са за лекарства или лечение на онкоболни, а за изграждането на паркинг към Онкодиспансера в Пловдив.

Кметът на Пловдив: Възмутен съм от тези, които в чумаво време трупат рейтинг

Председателят на кризисния общински щаб д-р Калин Калинов също направи изявление по скандалната статия в пловдивски сайт и няколко разяснения за общинските съветници. Които пък поискаха от Зико да не оттегля предложението си.

Кметът обаче, очевидно гневен и огорчен, отказа категорично.

Очаквайте подробности!