40 см е новата снежна покривка по високите части в Смолянска област тази сутрин, а снегът продължава да вали без да спира.

"Цялата налична техника е на терен и почиства републиканската пътна мрежа, няма затворени пътища на места има навявания от силния вятър", каза зам.-областният управител Андриян Петров. Трафикът през проходите е минимален, заради карантината, но въпреки това той призова ако не е наложително хората да не пътуват, пише "24 часа".

Въведено е временно ограничение за МПС до 12 т да се движат задължително с вериги през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско" в област Смолян поради снеговалеж с висока интензивност и отрицателни температури. В Пампорово снежната покривка е 50 см, няма пострадали и бедстващи хора в планината, лифтовете не работят, съобщиха от Планинска спасителна служба.

Заради снеговалежа аварии с тока има в смолянския квартал Устово, селата Ровино, Петково, Славейно, Виево, махали около село Баните. Аварирал е далекопровод Широка поляна - Доспат, но е включен авариен и Доспат има ток.