Премиерът:

Съжалявам за това, което се е случило в Пловдив! ВИДЕО

Съжалявам за това, което се е случило в Пловдив! ВИДЕО

"Съжалявам за това, което се е случило в Пловдив. Назначили сме всички проверки. Мъчно ми е за всеки един човек. Това е недопустимо. Надявам се да не се получава повече".  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на участието си във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

„Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на пандемията са двете ключови теми, по които България ще заяви позицията си днес”, каза още той.

Премиерът изтъкна, че страната ни има ясна и последователна позиция относно европейския бюджет, приемайки, че върховенството на закона е толкова важно, че да бъде обвързано с европейските фондове.

По отношение на европейската координация в отговор на пандемията премиерът Борисов приветства предложението за изграждане на Европейски здравен съюз, който ще позволи ЕС да бъде по-подготвен за в бъдеще при евентуални други здравни кризи.

Министър-председателят Борисов акцентира също върху общия подход на европейските лидери и ЕК относно ваксините, който ще осигури на европейските граждани бърз достъп до достатъчно на брой безопасни и безплатни ваксини, които да се използват доброволно.

Двама пациенти починаха в пловдивска болница, преди приемът били пред стълбите с маски

„Всички заедно, солидарно не само участваме в плащането на ваксините, но и по начина, по който да бъдат справедливо разпределени възможно най-бързо“, заяви премиерът Борисов. Той добави, че се водят разговори, така че страната ни да е готова, ако са необходими фризери, в които ваксина да се съхранява при много ниска температура.

Премиерът Борисов специално обърна внимание на спазването на противоепидемичните мерки. „Ако сме стриктни и дисциплинирани, можем да преодолеем по възможно най-лекия начин тази криза“, категоричен беше българският министър-председател.

Смъртта по стълбите – връх на айсберга. Недопустимо е, отсече здравният министър

След смъртта от К-19 на болнични стълби – проверки! Нещастен случай ли е?

Напишете коментар
captcha

Виж още

През следващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с
Пътно произшествие с няколко коли е станало този следобед в столицата,
В България в 80% от случаите на домашно насилие мъжете са насилници, а  в
Доц. Кунчев за починалите бебета:

Лекувани са правилно, но медицинска помощ е потърсена по-късно

Децата са лекувани правилно, но медицинска помощ е потърсена малко по-късно.
Пловдивчани и гостите на града ще бъдат посрещнати с цветна изложба на
Навършват се четири години от смъртта на журналиста Милен Цветков, който бе