Почти месец след кончината й д-р Илияна Иванова - първият медик, починал от COVID-19, не е забравена. Саможертвата й да е на първа линия с колегите й въпреки неизвестното все още вълнува. А в социалните мрежи бе организирана благотворителна кампания за набиране на средства за семейството на д-р Иванова от Сливен, най-вече за 12-годишния й син.

В кампанията се включиха и от проекта #ЗаДоброто, ангажиран с обновяването на детските отделения в страната.

"Стотици са благодарните семейства от Сливен, които свидетелстват за нейната отдаденост на пациентите и професията. Сега е наш ред да помогнем на съпруга й, също лекар, да отгледа детето им. Кампанията е по инициатива на групата "Сливен в София", които правят и първото дарение. Поклон!", пишат от проекта

Над 11 000 лв. вече събрани в подкрепа на семейството на починалата лекарка.

Д-р Илияна Иванова почина в началото на май, едва на 43 години. Тя беше хоспитализирана и интубирана в интензивното отделение на болницата, но въпреки усилията на медиците, се е стигнало до летален изход. Смъртта й разтърси цялата медицинска общност.

Междувременно по случай 1 юни - Деня на детето, бе стартиран и благотворителен търг за събиране на средства за  9 детски легла за клиниките по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и по неврология в СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“, пише novini.bg. Благотворителният търг ще продължи до 8 юни. 

Д-р Иванова, която не се пребори с COVID-19, плакала за всеки починал пациент

Цялото семейство на починалата лекарка от Сливен е заразено!