Днес имах служебен разговор с д-р Светлана Маркова - зам.-кмет по здравеопазване в Община Шумен. В рамките на разговора разбрах, че от утре е в неплатен отпуск. Влиза в COVID отделенията на МБАЛ за да помага на колегите си, лекари, които изнемогват. Истинският Човек, показва своята Човещина при криза като тази. Просълзих се. Респект и поклон пред всеотдайността, доктор Маркова! За доброто трябва да се говори, за да става то все по-заразно, а не вирусът.

Това "съобщение за доброто" направи потребителка на социалните мрежи. Днес вече има официална информация от пресцентъра на общинската администрация в Шумен, от която става ясно, че зам.-кметът по социална политика и здравеопазване на Общината д-р Светлана Маркова се включва в графика на медиците от болницата в областния град в борбата им с COVID-19.

Маркова излиза в 30-дневен неплатен отпуск, за да помага на колегите си заради усложнената епидемиологична обстановка и все повечето заразени с COVID-19. Тя ще се включи от 2 ноември в работата на сектора на МБАЛ - Шумен, който посреща хора със съмнение за коронавирус, със симптоми или изчакващите резултати от PCR тестове.

"И като лекар смятам, че трябва да споделя с колегите си тази отговорност. Дано и други да направят същото в тази ситуация, защото има медици, които не са излизали от болницата с дни", отбелязва Маркова, цитирана от общинския пресцентър.

Респект, д-р Маркова!