Не трябваше да се огъвам за чакалнята на Еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатстваме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в Еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети. Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещение на шивашки цех, произвел предпазни маски в Хасково.

Борисов обяви, че зеленият коридор за тировете действа безпроблемно. Борисов отказа да коментира въпроси на журналисти относно отношенията му с президента Радев и съвместната им работа. Премиерът обвини и Радев, че е излъгал в интервю относно наложеното вето на две точки от закона за извънредното положение.

Днес на заседание на Министерски съвет е взето решение за доставка на защитни облекла от Южна Корея. Премиеът е възложил да се възстанови дейността на Института по микробиология, тъй като няколко пъти са били поръчвани PCR-тестове, но налични такива няма.

„Да кажеш, че България е неподготвена за кризата, е вероломно нападение, не е протегната ръка“, отсече премиерът.