17-годишно момиче почина след раждане в панагюрската частна болница "Уни Хоспитал" на 3 декември и започна разследване на прокуратурата, което трябва да установи причините за смъртта на родилката. Но... сега става ясно, че разследването ще се забави, за което информираха от окръжната прокуратура в Пазарджик.

Причината е затруднение при изготвянето на съдебно-медицинската експертиза. Изисканата от прокуратурата експертиза трябваше да бъде готова в двуседмичен срок, но вещите лица са поискали допълнително време.

Говорителят на прокуратурата Пламен Пантов, цитиран от БНР, заяви че при това положение срокът ще бъде удължен: "Щом казват, че срокът им е недостатъчен и е необходимо да се съберат допълнително доказателства, за да може да се излезе с едно обосновано и аргументирано заключение, няма как да не се съобразим. Ще трябва да се изчака просто, за да може по един категоричен начин да се установят причините за смъртта и дали това се дължи на лекарска грешка, или на някаква друга причина".

Припомняме, 17-годишната Мария Димитрова почина в началото на месеца в частна болница в Парнагюрище - два дни след като роди здраво бебе. Родителите ѝ обвиняват лекарите за това. Огнян Янев разказа, че дъщеря му е постъпила в здравното заведение в ранните часове на 27 ноември и само няколко часа по-късно е родила здраво момченце чрез секцио.

По думите на Огнян Янев, дъщеря му е била местена от родилното отделение в интензивното на 7-ия етаж в сградата, а когато отишли на място, единственото, което разбрали, било, че двете отделения си прехвърлят вината за смъртта й.