Кметът на пловдивския район "Северен" е платил гаранцията си, наложена от Апелативния специализиран съд в размер на 150 хиляди лева, съобщи Trafficnews.bg

Ралев е напуснал пределите на следствието още през почивните дни. Все още не е ясно от къде райкметът се е сдобил с голямата сума.

В същото време адвокатите на Ралев отказват да коментират казуса пред медиите.

"Както той, така и семейството му ще запазят мълчание на този етап. Когато г-н Ралев е готов ще потърси медии", заяви адвокат Сузана Алепова.  

Тя не пожела да конкретизира от къде кметът на район "Северен" е получил средствата за гаранцията си.

Все още Ралев не е решил как ще процедира за работното му място. Към момента в администрацията на районното кметство не постъпвала заповед от него, нито заявление, че ръководителят им ще се завърне.

"Нямаме все още връзка с Ральо Ралев. Очакваме нареждания, в готовност сме. Когато има яснота, дали кметът ще се прекрати неплатената отпуска, ще бъдете уведомени", заяви временно изпълняващият длъжността кмет на район "Северен" – Лариса Кътова. Ралев изкара повече от 3 месеца в ареста, след като бе арестуван на 30 май.

Той бе задържан по обвинение в корупция. Според прокуратурата строителен предприемач в Пловдив бил изнудван за 60 000 лева, за да му бъде издадено строително разрешение от район Северен. Заедно с Ралев бе арестуван и посредникът, който е получил белязаните пари - карловският бизнесмен Иван Делевски.