Стотици пловдивчани се събраха на площад "Съединение", за да поискат оставка на правителството. Десетки прииждат към емблематичния паметник и към този момент. На площада звучи химна на България, а викове "Оставка" огласят района.

Сред протестиращите е и проф. Велислав Миненков от  т.нар. "Отровното трио". Той се закани, че протестите в цялата страна няма да спрат, докато исканията не бъдат удовлетворени.

"Идвам тук, защото съм подготвил за протест. От тук съм - тракиец, на място съм с име "Съединение". За да махнем мафията и корупцията, ни трябва съединение. Играят си с волята на народа. Трябва да си върнем демокрацията. Държавата е счупена, трябва да я възстановим. Няма да допуснем насилие над протестиращите. Пълно мълчание има към сигналите за подслушване по отношение на нашата организация", сподели той.

Провокатори се готвят да опорочат протеста в Пловдив!

Впоследствие протестиращите поеха на шествие от площад "Съединение" по Главната пешеходна улица. Мощни викове "Оставка" огласят цялата централна част на града. Те преминаха през Общината, след което тръгнаха по бул. "Цар Борис III Обединител", посока Тунела.

Към момента протестиращите са около 200-300 души, но се очаква бройката да се промени до края на вечерта.

Предстоят блокади на няколко ключови булеварда под тепетата. Протестно шествие ще премине през бул. “Шести септември“ и бул. “Цар Борис III Обединител“, което ще наложи и затваряне на бул. “България“ и бул. "Руски".

Припомняме, че заради затварянето на булевардите в Пловдив 19 автобусни линии са принудени да променят маршрутите си.

Протестиращи плашат Пловдив с блокада. От колко часа и къде? Вижте!

Фейк новина за задържана в Пловдив надъхва протестиращи!