Публикуваните преди малко материали потвърждават информациите, които се изнасят от страна на правоохранителните органи, че определени групи се опитват да контролират мирния протест на гражданите. Това заяви на извънреден брифинг зам.-шефът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

"От публикуваните материали на прокуратурата става ясно, че определени групи се опитват да контролират протестите и да създават провокации. Огромната маса от хора излизат по свое убеждение, но винаги се намира малцинство вътре, което опорочава протеста. Не се поддавайте на провокациите. Ние сме там, за да помогнем", каза Златанов по повод разговорите ан Васил Божков с политик и журналист, в които става ясно, че иска да контролира протеста. От думите на Златанов стана ясно, че шествията в София нямат разрешение и не са съгласувани с общината, но полицията ги охранява, защото уважава правото на изразяване на гражданска позиция. 

"Отново призовавам - всеки гражданин да се запознае изцяло и обективно с информацията от прокуратурата и да ни помогне да пазим обществения ред и демокрацията. Както снощи - имаше един единствен инцидент. Едно лице счупи стъклото на автомобил. Задържахме извършителя и със съдействието на гражданите. Други инциденти нямаше", каза Златанов. 

Очаквайте подробности.