София под блокада заради няколко мероприятия в центъра. Протест ще затрудни движението на превозни средства в района на пл. “Княз Александър I”.

От Столичната община информират, че се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. “Княз Александър I”, на ул. “Дякон Игнатий” между бул. “Цар Освободител” и ул. “Аксаков”, на ул. “Княз Александър I” между бул. “Цар Освободител” и ул. “Съборна”.

Ограничението ще важи от 8.00 до 22.00 ч.

От 19.00 до 22.00 часа на 24.10.2019 г. ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства по бул. “Цар Освободител” между ул. “Г.С.Раковски” и пл. “Независимост”

За провеждане на футболна среща на 24.10.2019 г. на Национален стадион „Васил Левски” ще бъдат въведени следните промени:

1. От 15.00 до 22.00 часа на 24.10.2019 г. ще се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион “Васил Левски”.

2. От 18.00 часа на 24.10.2019 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. “Ген. Гурко” между бул. “Васил Левски” и бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, както и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. “Орлов мост” и бул. “Черни връх”.

Ограничение ще има и по бул. “Драган Цанков” между бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. “Пейо К. Яворов”.

Ще се промени частично движението на трамвайни линии №№ 20 и 22:

Трамвайна линия № 20 да се движи по маршрут: депо Искър - Младежки театър;
Трамвайна линия № 22 да се движи по маршрут: автостанция Изток - Младежки театър;