Протест блокира движението днес в Центъра. Недоволството е заради проект за отваряне на ул. “Данаил Юруков“ към бул. “Свобода“ и на ул. “Леденика“ към бул. “Копривщица“.

Движението ще бъде спряно на 23 септември от 18:30 ч. до 21:00 ч. по бул. “Свобода“ в участъка от бул. “Васил Априлов“ до бул. “Копривщица“.

Междувременно стана ясно, че ще има и контрапротест, който ще подкпрепи отварянетона улиците.

"С цел облекчаване на движението в квартала между бул. "Васил Априлов", бул. "Пещерско шосе", бул. "Копривщица" и бул. Свобода, където са ситуирани детска ясла „Приказен свят“, детска градина „Чучулига“, детска градина „Мирослава“ и ПГ по електротехника и електроника, и всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в предвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала, Община Пловдив иска да възстанови стария план като отвори два допълнителни входа-изхода към бул. "Свобода" и към бул. "Копривщица". Този план ще позволи по-лесно придвижване, повече паркоместа, тъй като улиците ще станат еднопосочни и ще спести нерви и ПТП-та , защото досега се излиза от този голям квартал единствено само към бул. "Васил Априлов" и "Пещерско шосе". ", пишат от организаторите на контрапротеста.

Заради протестите маршрутът на автобусни линии №10 и 15 от основния вътрешноградски транспорт също се променя, както следва:           

Линия №15

ИЗК“Марица“ – кв.“Прослав“:

Бул.“Васил Априлов“, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно по бул.“Коприщица-изток”, наляво по бул.“Свобода“ и  по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, наляво по бул.“Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Линия №10

Ул.“Юндола“ – ЖР“Тракия“:

Бул.“Свобода“, надясно по бул.“Копривщица-изток”, наляво по бул.“Пещерско шосе“, надясно  по бул.“Васил Априлов“, наляво по ул.“Захари Стоянов“, наляво по ул.“Гладстон“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока:

Ул.“Гладстон“,  надясно по ул.“Захари Стоянов“, наляво по бул.“Пещерско шосе, надясно по бул.“Копривщица-изток“, наляво по бул.“Свобода“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

Водачите на автобусите, движещи се по посочените маршрути, са предупредени да спират на всички обозначени спирки.