Лекарите от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора продължават битката за живота на 2-годишното момиченце, което пострада тежко при катастрофата на километър 160 на автомагистрала Тракия, където към 16,30 часа в неделя загинаха 5-има души, а шестима бяха ранени.

„Малката пациентка е поставенана на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа. В резултат на удара в областта на главата и последващата травма е затруднена и нормалната функция на мозъчните структури, което води до развитието и на мозъчен оток. Това предизвика настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето. Има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента“, коментира в официално съобщение до медиите изпълнителният директор на здравното заведение проф. с-р Йовчо Йовчев.

Момиченцето е пътувало с родителите си, които са от София. Майката и таткото са с леки наранявания в резултат на катастрофата, при която 5 леки автомобила се сблъскаха заради обърнат в насрещното движение на аутобана турски ТИР „Мерцедес Актор“, чийто водач, 53-годишен турски гражданин, е загинал намясто.

Стана ясно кои са загиналите при катастрофата на АМ "Тракия"