Братчето на абитуриента, който почина от коронавирус в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" е приет в болница, а бащата публично обвини медиците за трагедията.

Момченцето си е ударило главата при падане в понеделник, а родителят - адвокат Иван Денев, сам го е довел в спешното.

След преглед детето е прието заедно с майката в неврохирургията. Направен му е скенер и всички необходими изследвания. "Няма опасност за живота му, под наблюдение е, най-вероятно в сряда ще го изпишем", бе лаконичен директорът на болницата д-р Стефан Филев. Той отказа повече коментари по случая и поведението на бащата в лечебното заведение.

Хоспитализирането на малкия син на адв. Иван Денев, става само пет дни, след като бащата съобщи публично, че ще съди медици от старата столица за смъртта на първородния си син Христо в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и използва срещу тях и лечебното заведение серия от обидни квалификации и позорящи нападки.

19-годишният Христо изгуби битката с коронавируса на 31 юли, след 18 дни лечение в болницата. За спасяването му лекарите опитаха всички методи на лечение, включително и преливане на кръвна плазма, но безуспешно, съобщи 24 часа.

Междувременно Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започна проверка по случая, инициирана от ръководството на болницата. Резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени публично, ангажира се директорът.

COVID-19 или лекарска грешка е убила абитуриента от Велико Търново?