Освен в Ботевград и Плевенско специализирана акция се провежда в момента и в сградата на Министерство на околната среда и водите в София. Около сградата на министерството, намиращо се на столичния булевард „Мария Луиза“, е пълно с полицейски и специализирани части.

Свързана ли е тази акция с операцията, която от сутринта се провежда в Ботевград, предстои да разберем. След като по-рано днес стана ясно, че пред къщата на Красимир Живков в Ботевград има автомобили на жандармерията, преди минути се разбра, че зам.-министърът на околната среда е докаран с кола на Специализираната прокуратура пред МОСВ и вкаран в сградата на ведомството.

По непотвърдена информация струпване на полиция и жандармерия има и пред имението му в Правец. Освен това е задържан и бивш шеф на РИОСВ, научи Glas.bg. 

По непотвърдена информация спецоперацията е за внос на нелегални боклуци от Италия.

Красимир Живков е два мандата кмет на Правец, а след това и областен управител на София. Работил е по проекти на ВиК инфраструктурата.

Припомняме, през януари беше арестуван вече бившият министър на екологията Нено Димов и обвинен за престъпления по служба във връзка с водната криза в Перник.

Очаквайте подробности!

Спецакция на ДАНС в два наши града!