Премиерът Бойко Борисов инспектира опашката с тирове на границата с Турция и каза какви мерки ще се вземат за разтоварване.

"Тази криза няма да свърши за ден и за два, затова тук ще направим хиляден паркинг. Ако кризата стане още по-тежка, тук трябва да могат да седят хората. Ще се спазват всички санитарни мерки. Ще може да се купуват храни, напитки, осветление ще има", каза премиерът. 

Той се надява до утре да се изтегли по-голямата част от колоната. От турската страна са обещали всички 150 български тира да се изтеглят до утре. Такъв ангажимент е поела турската страна. 

"Паркингът трябва да заработи до утре! Такъв срок съм дал", заяви премиерът Борисов. 

Борисов допълни, че от вчера всички ресорни министри са провели разговори с турските си колеги, за да се реши бързо проблемът със струпването на тежкотоварните коли по границата.

„Над 400 тира повече от предишния ден са минали заради това, че ние не можем да ги спираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на практика тук става буфер. Това е най-големият контролнопропускателен пункт между Европа и държави от третите страни, в случая Турция“, уточни министър-председателят.

Тираджиите му намериха цаката! Ето как прескачат опашките ВИДЕО