Два от големите нощни клуба в Пловдив може  всеки момент да затворят врати принудително. Оказа се, че клубовете "Сикретс” и „Премиeр” са без документи за удължено работно време.

Режимът в нощния живот под тепетата бе затегнат след серия проверки на Областната дирекция на полицията и пожарната. През последните десет дни екипи на Икономическа полиция и пожарната са проверили всички обекти в града, които работят след полунощ, съобщи ТrafficNews. Полицаите са правили проверки на цялата документация, която по наредба трябва да притежава всяко от нощните заведения, проверки по линия на охраната и пожарната безопасност.

Проверки са извършени в "Сикретс", "Бушидо", "Оникс", "Планет клуб" и новооткрития клуб "Премиер" на мястото на бившия "Галакси" в Тракия". Освен документацията на заведенията , полицаите са проверявали и за присъствие на непълнолетни, заради което на много от присъстващите са били изискани документите за самоличност. 

Най-сериозните нарушения са в клубовете "Сикретс" и "Премиер". Първият е работел без удължено работно време, тъй като разрешителното от миналата година е било изтекло. Вторият е отворил врати за клиенти, без да има издаден документ за удължено работно време от районното кметство в Тракия.

Акт е съставен и на фирмата, която стопанисва "Бушидо", тъй като инспекторите от пожарната са открили нарушение на нормите за пожарна безопасност. Клубът обаче е притежавал необходимите разрешителни и не са установени други нарушения. 

Според очевидци през уикенда е имало масирани полицейски проверки във всички големи клубове.  В събота след полунощ  лампите в "Сикретс" били светнати, а музиката спряна. Медията ни научи, че на мнозина клиенти е била предоставена сметката и били помолени да напуснат.

В „Сикретс” проверката е продължила над час. Инспекторите са изискали всички документи, като се оказало, че най-важният липсва – този за удължено работно време. Разрешителното на фирмата изтича и управата е депозирала молба за ново. Полицията е дала своето становище. В момента се очаква решението на районния кмет Стоян Алексиев.

В същото нарушение е и новооткритият бар „Премиер" в Тракия. В събота, след щателна проверка, инспектори са установили, че заведението е отворило, без собствениците да изчакат да им бъде издадено разрешение за удължено работно време. Съставени са били два акта. При две наказателни постановления по закон разрешителното за удължено работно време се отнема за една година.

Още в началото на седмицата с нас се свързаха гневни клиенти на двете заведения. Те разказаха, че са били принудени да напуснат, без да са консумирали питиетата си. На стълбите пред клуб „Сикретс” е настъпил хаос и дори разправии за оставени бутилки по масите.

Реакцията на двете заведения не закъсня. На фейсбук страниците на клубовете бяха публикувани постове с извинения към клиентите. От „Сикретс” дори отмениха предстоящите си събития, като съобщиха, че „по независещи от тях събития” заведението ще затвори врати.

Що се отнася до „Премиер”, все още текат реклами за гост звезди, които ще се качат на сцената още тази седмица. На страницата на клуба е качено съобщение, в което управата на клуба се извинява за неудобството. Също така се възмущава от пречките, които им се създават, "в разрез с правилата за бизнес в една европейска държава". От съобщението не става ясно по кои европейски правила едно заведение може да работи без документи.

Получихме и сигнал от бъдещи абитуриенти, които твърдят, че във вторник са били уведомени за отменени резервации. Зрелостниците разказаха, че трябва да търсят друг нощен бар за празнуване, тъй като „Сикретс” няма да работи и резервациите се отменят.

Това е поредна санкция „затваряне” спрямо чалга клуба. В началото на годината, заведението бе запечатано от НАП – Пловдив. Принудителната мярка бе взета след изненадваща проверка на данъчните. Констатираното нарушение бе неиздаване на фискален бон на клиент.

Името на чалга бара бе замесено и в друг скандал, свързан с няколко побоя с участието на охраната на клуба.