Преди година и половина мъж прегази 6-годишния Марти на тротоар в Сандански. 20 дни по-късно дете почина. Оттогава семейството на загиналото дете търси правата си, а шофьорът Стойко Янев е на свобода срещу 1200 лева гаранция.

Опасенията на близките на загиналото дете са, че Янев може да остане  ненаказан. А делото срещу него трябваше да стартира вчера, но първото заседание беше отложено.

 „Вчера трябваше да се състои първото заседание по делото, но адвокатът на обвиняемия липсваше и то беше отложено. Това за нас е неморално. Той няма причини, за да отсъства. Не може в последния момент той да казва, че има друго дело при положение, че имаме призовки месец преди делото. Това е нарочно отлагане на нещата, проточване на делата, за да можем да се влачим още години наред”, коментира пред Нова тв майката на убитото момче Мирослава Ставрева.

Според нея семейството и близките на Стойко Янев се опитват да прехвърлят вината на друг. А близките на Марти настояват за максимална присъда. Майка му е категорична, че трябва да има промени в закона.