Жителите на пазарджишкото село Дебръщица започват подписка от днес, с която ще настояват да се поставят легнали полицаи по пътя, който пресича селото, предаде репортер на Glas.bg. До тук се стигна, след като автомобил се вряза в група жени, които си говерели на тротоара. Една от тях почина, а други три са в болница.

Жителите на пазарджишкото село Дебръщица започват подписка от днес, с която ще настояват да се поставят легнали полицаи по пътя, който пресича селото. До тук се стигна, след като автомобил се вряза в група жени, които си говерели на тротоара. Една от тях почина, а други три са в болница.

Критично остава състоянието на ранените. Една от тях е в медикаментозна кома на апаратна вентилация и има опасност за живота й. Трите са претърпели операция.

Освен легнали полицаи, жителите настояват скоростта в населеното място да бъде ограничена до 40 км/ч, а на опасния завой да се постави мантинела.

Хората от селото - комшии на трагично загиналата жена вчера, стоят притихнали на улицата и се молят - за другите три техни приятелки, които сега са в болница и се борят за живота си. Днес ще бъде погребението на тяхната съселянка... Всичко тук напомня за трагедията, случила се вчера, когато 45-годишна шофьорка се вряза в групичка жени и ги помете. 

Припомняме, вой на сирени огласи пазарджишкото село Дебръщица около 19 часа на 24 май. След линейките, идват и пожарните и полицията. Пометени са 4 жени на възраст между 70 и 88 години. Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за селото, в началото на населеното място водачката на автомобил загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в групата от възрастни жителки, разговарящи пред къщата на една от тях.

"Познавам и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група и са ми много близки. Това е отвратителна история", разказа пред GLAS.bg кметицата на с. Дебръщица Латинка Вълчева.

Междувременно стана ясно, че 45-годишната шофьорка, врязала се в тълпата, излиза от ареста. Шофьорката на автомобила е пусната, но наказателното преследване срещу нея продължава.