Проливен дъжд се изсипва в момента в Бургас, улиците са реки. Според прогнозата за времето в следващите няколко дни се очакват валежи и гръмотевични бури, пише Флагман.

Така прогнозата за времето се сбъдна. След обяд се появи купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по южното крайбрежие превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от север - североизток. Максимални температури на въздуха - между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 19° - 21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В началото на следващата седмица ще настъпи относително стабилизиране на атмосферата и вероятността от валежи ще намалее. Ще преобладава слънчево време, температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. В понеделник все още над Западна България в следобедните часове ще има условия за образуване на купесто и купесто - дъждовна облачност, на места с преваляванияи гръмотевици. Температурите ще бъдат с градус - два по-ниски. През следващите дни превалявания са възможни само на изолирани места.