Спецакция срещу разпространение на наркотици е била извършена вчера от пловдивската полиция. На територията на Пловдив е задържан турски гражданин с 1 кг хероин, който е на стойност около 90 000 лева. Наркотикът е бил закупен от лице с ирански произход, който също е арестуван на магистралата, на входа на София. Това съобщи директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.

При претърсването на жилището на иранеца в столицата за открити още 10 кг амфетамин. Пазарната цена на конфискувана дрога е около 250 000 лева, посочи още Рогачев.

Открити са и са иззети мобилни телефони и солидни пачки пари.

Турският гражданин има дебело криминално досие. Има 12-годишна присъда за разпространение на наркотици и е част от организирана престъпна група и наркоканал. 

Двамата чужденци, които са вършили наркопрестъпления на територията на България, са задържани за 24 часа. Предвиденото наказание за извършеното от тях престъпление е от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Сделката се е състояла на булевард в Пловдив. Стоката е била предназначена за вътрешния пазар. Той е щял да бъде продаден на по-дребни дилъри в Столипиново, уточни ст. комисар Рогачев.