Върнаха на работа полицая от ОД МВР – Пловдив Йордан Стойнов, завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За да му дадат пари на заем, на някои от хората дори им се е налагало да теглят кредити. Пари обратно обаче не са получили. 

Част от потърпевшите заведоха дела и ги спечелиха, а Йордан Стойнов беше отстранен от работа. Сега обаче става ясно, че той отново работи в системата на МВР.

„Преди 5 години му дадохме 800 лв. за храна за животните, които гледа. Искахме да помогнем. Не сме богати хора, но имахме в наличност и се отзовахме. 5 години по-късно той не е върнал и стотинка. Мъжът ми се разболя от рак и ни бяха нужни средства. Ходихме при него и той обеща да се издължи, но не го направи”, разказва една от потърпевшите, съобщи Нова.

„Дадох 500 лв. на жена му, без да ми дават обяснение за причината. Обещаха да ми ги върнат за месец, но вече са над три години”, добавя друг потърпевш.

Припомняме, че част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил. Завлечени с пари са над 30 души. Потърпевша от селото на която полицаят дължи повече от 2500 лв. Разказва, че той бил квартален за Войсил и други околни села. Разказва и за друг човек, болен от диабет дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. На мнение е, че хората ги е страх и според нея някой го закриля.

Друг потърпевш обясни, че е дал 2000 лв. на Стойнов за документи. Той му обещал да продаде земи и да върне парите. Вече 4 години развитие няма.

"Чакаме прокуратурата да се произнесе. На този етап не са събрани данни за престъпление. Затова няма основание служителят да не е на работа" , коментираха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.