Близо 20 души се събраха на гробищния парк в „Бояна”, за да изпратят журналиста Милен Цветков до последния му дом.

На погребението присъства голямата дъщеря на журналиста Калина, която преди дни пристигна от Нидерландия, както и жената, с която Милен Цветков живееше в момента, приятели и колеги.

Венец бе поднесен от децата му Боян и Калина, както и от Нова телевизия.

Журналистът почина нелепо навръх Великден. Докато чакаше на червен светофар, колата му бе пометена от джипа на Кристиан Николов, който бе седнал зад волана след употреба на наркотици.

 

Репортерът с прощално ВИДЕО за водещия Милен Цветков

Жената до Милен Цветков с разказ за последния му ден

До дъщерята и сина на Милен Цветков, Калина и Боян!

Ники Кънчев: Много ми е мъчно за Милен. Повече така не може! ВИДЕО

Тази седмица оставиха в ареста Кристиан Николов, обвинен в умишленото убийство на журналиста Милен Цветков при катастрофата миналата неделя. Софийски градски съд намира за адекватна мярката „задържане под стража“ предвид реалната опасност от укриване.

Софийска градска прокуратура поиска вземане на най-тежката мярка, а именно  „задържане под стража“. От камерите, записали инцидента, става ясно, че обвиняемият Николов се е движел с значително по-висока скорост от позволената. Прокуратурата отбеляза липсата на спирачен път. Обвиняемият е застрашил и животите на намиращите се наблиза пешеходци.

Според прокуратурата съществува реална опасност да се укрие, както и същият да извърши друго престъпление. Към момента Николов е студент в Германия.

Защитата не се съгласи, че материалите по делото са достатъчни за искането на прокуратурата и помоли същото да не бъде уважено. Относно опасността Кристият Николов да се отрие бе отхвърлена от защитата, като адвокат Таков уточни, че той има постоянен адрес в столицата. От днешното заседание стана ясно, че 22-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Защитата на Николов изтъкна, че той е завършил 91-ва немска с отличен успех.

Манипулирани ли са видеоклиповете от катастрофата с Милен Цветков?

“Умолявам съда за разглеждане на по-лека мярка, тъй като няма да се укрия. Моля да ми бъде дадена възможност да продължа образованието си“ – с тези думи се обърна Николов към съда.

Защитата има право да обжалва решението на съда пред по-горна инстанция в едномесечен срок.
Ето какво каза говорителят на Софийски градски съд Милена Орозова непосредствено след приключване на мярката: