Калояновското село Черноземен е вече заринато в боклуци, тъй като сметта от контейнерите не е била извозвана от около месец. За това съобщи кметът на населеното място Тоня Христозова.

Тя уточни, че е подобна ситуацията и в останалите 14 села от община Калояново. Контейнерите за боклук не са пипани и вече преливат, се оплакаха хора от селото. Те изпратиха снимки, от които е видно, че и металните, и пластмасовите контейнери са препълнени със смет.

Последните би трябвало да са за разделно събиране на отпадъците, но тъй като хората няма къде да изхвърлят битовата си смет, запълвали и тях, пише "Монитор".

Наред с това опасността в края на лятото да пламнат зарази, е голяма, сигнализираха още местните жители.

„Селото се препълни с боклуци, а те миришат и сега в жегите е ад. Тъй като контейнерите са пълни до горе, хората се принуждават да трупат боклука си край тях”, обясниха местните. Те уточниха, че в контейнерите имало изхвърлени само битови отпадъци, не и растителни, каквито обвинения имало. Хората от селото се надяват проблемът с извозването на сметта да бъде решен, тъй като всички си плащат редовно местните данъци и такси и искат срещу парите си да имат чисто населено място.