В сутрешните часове на 11 август на кръстовище на бул. "Руски" и "Иван Вазов" в Пловдив, лек автомобил "Хюндай" е отнел предимството на преминаващ по път с предимство 34-годишен велосипедист. 70-годишният водач на автомобила е извършвал маневра десен завой и по думите му е видял велосипедиста в последния момент. Младият мъж се е отървал с охлузвания.

20-годишен водач на "Алфа Ромео" с два месеца опит като шофьор зад волана е причинил пътен инцидент с 48-годишен велосипедист, преминаващ през кръстовище на бул. "Свобода" в гр. Пловдив.

От Пловдивската полиция напомят на водачите на моторни превозни средства за ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ при наближаване на пешеходна пътека, където е възможна внезапна поява на велосипедисти. Към водачи, които използват алтернативен транспорт- велосипеди, тротинетки и електрически скутери АПЕЛИРАМЕ да съобразяват поведението си при преминаване на кръстовище и пешеходна пътека.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ на велосипедистите при пресичане на пешеходна пътека да се убедят, че тяхното намерение е възприето от останалите участници в движението.