Пловдивският адвокат Тодор Кръстев, известен сред съгражданите си със своята активна гражданска позиция, и този път успя да разбуни духовете във Facebook. Юристът, който неведнъж е демонстрирал енциклопедичните си познания по история например и е поствал красиви очеркови текстове, сега - в дните на коронавируса, направи едно предложение. Предложи... себе си.

Вижте как:

"Получих забележки, през последните няколко дни, откакто набра скорост заразата от коронавирус в България, че пиша красиво и обнадеждаващо, но нищо не предлагам. Искам дебело да подчертая: Нямам власт да предлагам и реализирам нищо. Единственото, което мога да предложа, е себе си.

Очевидно квалификацията ми като юрист няма да свърши никаква работа, затова предлагам своята професионална шофьорска квалификация. Готов съм - веднага, когато това бъде поискано от мен от компетентните органи, да помогна със своите професионални умения, като професионален водач на МПС. В това число и в Спешната помощ на Пловдив.

През 80-те години на миналия век работих известно време като шофьор на линейка в пловдивската Спешна помощ. Сега съм готов да го направя пак, разбира се, абсолютно безвъзмездно, ако се прецени, че има нужда от такива като мен. Единствената ми молба е да покривам нощните дежурства, за да мога през деня да изпълнявам своите текущи задължения."

Постът на адвоката предизвика адмирациите на познати и непознати:

Поздравления, адв. Кръстев! Достойна за уважение гражданска позиция! Ще си позволя да цитирам поета Валери Петров: " ...Вярвам, че България, въпреки всичко, ще оцелее. Нямам с какво да подкрепя вярата си освен с обичта си към нея..." Бих добавила и с личния пример на достойни хора като Вас!

Докато има такива хора, България има шанс да оцелее като народ. Адмирации към Вас, г-н адвокат!

Не се познаваме лично, но Ви поздравявам за предложението, което правите!