Разпростиращите се пипала на коронавируса из страната наложиха спешно затягане на мерките в определени общини и области.

Във Враца и Русе са спрени плановите операции и плановият прием в болниците. Всички лечебни заведения във Враца подготвят 10% от леглата си за прием на случаи на COVID-19. А русенският университет преминава в изцяло онлайн обучение.

Още една област затвори болниците си – без планов прием, без операции

В Хасково остават задължителни маските на пазара, независимо дали има струпвания, или не.

От 30 октомври за две седмици ще бъдат затворени нощните заведения във Варна, информира Нова телевизия. Културните мероприятия ще се провеждат при 30% капацитет и с дистанция от два метра. Сватбените тържества няма да се отменят, но също ще се провеждат при намален капацитет.

Остават затворени нощните заведения в София, Благоевград, Габрово, Шумен и Сливен.

В Перник важи въведеният вечерен час за ресторанти и барове, които могат да работят само до 22:00 часа.

На фона на това барове в Пловдив засега няма да се затварят. „Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения. Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват, ще бъдат затваряни. Продължаваме с проверките", обяви по-рано през деня областният управител Дани Каназирева.