Напоследък употребата на белина придоби внушителни размери. Ако нашите баби са си мислели, че с нея могат само да избелват чаршафите си, то днес се оказва, че с белината можеш да се дизенфикцираш, да пребориш коронавируса, рака и болните бъбреци, да изчистиш всички вируси, гъбички и паразити, даже да се измъкнеш от хватката на аутизма... Не вярвате ли? 

Е, доста американци повярваха - и как не, самият президент им го препоръча, вследствие на което се озоваха в болници. Оказва се, че и бая българи са повярвали в чудодейните свойства на белината, при това промоцирани им не от Тръмп, а от... Светослав Стаматов. Кой е той ли? 

Лечител! Или поне така се самоопределя бургазлията, който забърква в апартамент препарат с гръмкото име MMS и го продава онлайн за всички болежки на света. Още миналата година Министерството на здравеопазването се произнесе, че препаратът е токсичен при поглъщане и причинява тежки изгаряния на кожата и увреждане на очите. А сега... полицията издирва под дърво и камък тези, които са се подлъгали и са употребили от разредената белина на Стаматов.

"Издирват се потърпевши на "лечителя" с инициали С.С., продавал разредена белина за лекарство срещу рак, аутизъм, болни бъбреци и ред други болести. Това съобщиха от полицията в Бургас.

Продуктът с име "Ем Ем Ес" не е лекарство и е опасен за здравето. Мъжът е приготвял разтвора в дома си в Бургас, след което го разпределял в малки шишенца, които продавал онлайн.

Гражданите, въведени в заблуждение, закупили и ползвали въпросния препарат, се издирват заради провеждано разследване срещу "лечителя". Те могат да потърсят за съдействие служители от ОД на МВР-Бургас на телефон 056 856 629 или 056 856 636", съобщиха от полицията.

Така че, ако сте пили от въпросното MMS, не се бавете, свържете се с полицията. Подобни "лечители" вместо да "бъркат" лекарства, трябва да "търкат" нарове. Сещате се къде, нали?