Оказа се, че няма нищо по-лесно от това да саботираш ученето онлайн! Петокласници от Пловдив провалиха учебния процес във виртуална класна стая в една от най-популярните платформи за обучение, като заглушиха гласа на учителя.

Само с натискането на един бутон разговорът между учител и ученик може да бъде заглушен, а обучението - провалено. Това се случило многократно в едно от елитните пловдивски училища. Възмутен родител става неволен свидетел и подава сигнал в регионалното управление по образование.

В СУ "Св. Патриарх Евтимий" е изградена прецизна система за виртуално обучение с часови график. Всеки предмет е снабден с виртуален канал, по който учителят преподава и изпитва в реално време.

Директорът на училището приканва родителите да не оставят децата си без надзор, предаде bTV. В противен случай ще бъде сигнализирана прокуратурата.

За софтуерната система ученик и учител обаче са равнопоставени и това води до абсурдни ситуации като тази петокласник да заглушава учителя и съучениците си.

От регионалното управление по образование са решени да изпратят злосторниците в детската педагогическа стая, но засега авторите са неоткриваеми.

Опитите за саботиране на учебния процес внезапно спрели, след като станало ясно, че заглушителите се издирват.