Институциите не са това, което бяха. И хората, подложени на тормоз, крадени, грабени и бити, все по-често се обръщат към социалните мрежи, за да разкажат за това, което им се е случило. Понякога даже забравят, че има полиция...

Не знаем дали този случай е такъв, но е факт, че жена от Несебър толкова побесня от поредната кражба в магазина й, че изтипоса крадлата във Facebook.

"Пазете се от тази жена, хванах я да краде в магазина!", написа потърпевшата. Очевидно, подобен пост цели две неща: първо, физиономията на крадлата да стане обществено достояние, и второ - да предпази други колеги магазинери от тази "клиентка".

Не знаем дали жената има доказателство за престъплението, дали камери са успели да заснемат момента на кражбата, но я призоваваме все пак да се обади и в полицията. Защото освен обществено порицание престъпниците трябва да си получат заслуженото и по съдебен път.

Иначе... коментарите под поста ще бъдат просто заплашителни и обяснителни:

 

Да не я пипна в някой обект!

Бая е голяма, може доста бой да отнесе...

Преди 2 години работех лятото в магазин за цигари и алкохол "Тришър" в Стария град. Хванах я да краде около 4-5 шоколада Милка и да си ги слага в една голяма чанта.