Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов внася сигнал в прокуратурата по повод странни резултати от проби за коронавирус на общински служители. Томов е предприел допълнителни мерки за изясняване на ситуацията със заразените служители.

Преди седмица стана ясно, че главният архитект Васил Тинчев е с коронавирус и е в болница. Това наложи тестване на още около 130 служители и се оказа, че 7 от тях също са с положителни резултати. Заради това сградата на общинската администрация бе затворена от миналия петък до 24 юни включително. Със средства на общината днес са направени изследвания на още 110 служители от различни институции, които работят в общинската сграда.

"Наехме частна лицензирана лаборатория, която е сред най-големите в страната и те направиха днешните проби, които вероятно утре ще станат готови. Направиха и повторни на тези седем колеги, които бяха положителни. Резултатите пристигнаха току-що и се оказа, че сега са отрицателни. Нямам обяснение защо в разстояние на няколко дни първите проби са положителни, а след това - отрицателни. Заради това подавам и сигнал в прокуратурата", каза пред 24 часа кметът Томов.

Твърди, че напрежението сред служителите е било огромно, имало е и такива изпаднали в нервна криза. 

"След като станаха ясни повторните отрицателни резултати, колегите вече са по-спокойни", допълни Томов.