Потвърди се информацията на Glas.bg за задържани след акцията на полицията в едно от еротичните нощни заведения "Силикон клуб" в центъра на Пловдив.

Четирима са задържаните за склоняване към проституция при спецакцията на пловдивската полиция.

Арестите са извършени тази нощ при проверка на стрийптиз клуб в центъра на Пловдив.

Мъжете са задържани за трафик на хора за целите на сексуална експлоатация. Собственикът, управителя на нощното заведение, един от охранителите и мъж от Варна, който набирал момичета, са предлагали платени услуги с тях на свои клиенти. Задържаните са на възраст от 31 до 40години. Трима от тях са пловдивчани, а четвъртият-от Варна. Мъжете са извършили престъпление по чл. 155 и 159А от НК. Предстоят процесуално следствени действия.

Момичета, които са работили в клуба, най-вероятно ще свидетелстват, че са били принуждавани да предлагат сексуслуги срещу заплащане. Очаква се прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения за склоняване към проституция.

Припомняме, че тази нощ полицаи и данъчни влязоха в заведението в разгара на вечерта. Клиенти и персонал са били на земята по команда на униформените. По време на операцията е извършена мащабна проверка за наркотици в клуба. 

Пространството пред заведението е било блокирано от бусове на полицията и криминалистична лаборатория. 

Ето какво съобщиха и Районна прокуратура-Пловдив: 

Районна прокуратура –Пловдив наблюдава досъдебно производство,  започнато от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, за склоняване към проституция

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура –Пловдив се води досъдебно производство, започнато, на 22 февруари 2020 г., с първо действие по разследването – претърсване и изземване, от  отдел „Криминална полиция“  към ОД на МВР-Пловдив, във връзка с проведена, тази нощ,  полицейска акция в стриптийз бар в гр. Пловдив.  Установено е, че в нощния клуб се предлагали сексуални услуги от жени срещу заплащане. За срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже, на възраст от 31 г. до 40 г., а именно: собственик на заведението, управител, охранител и мъж, който е бил посредник при набирането на жените.

Досъдебното производство е образувано по чл. 155 от Наказателния кодекс и по чл. 159А от Наказателния кодекс – за набиране и склоняване на жени към проституция.

В акцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив да прецени за повдигане на обвинения спрямо задържаните и определяне на мярка за неотклонение.