Имаме първи случай на народен представител с коронавирус. Това съобщи председателят на НС Цвета Караянчева преди минути на извънреден брифинг. Болният е народният представител д-р Хасан Адемов от ДПС.

Утре започва масово тестване на депутати, което е по препоръка на Националния кризисен щаб. Тестването ще се състои в две болници. В четвъртък започва тестване на администрацията на парламента. 

Сутринта в 8,30 часа на предедателски съвет ще се реши дали ще се състои заседание на депутатите за актуализиране на бюджета. Засега е ясно, че няма да има заседание на Комисията по бюджет и финанси. 

Към момента не е ясно дали ще се стигне до онлайн гласуване на Народното събрание по въпроса за актуализацията на бюджета. 

„Има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители и всички служители на НС“, посочи още тя.

Председателят на Народното събрание съобщи, че в четвъртък ще бъдат тествани и контактните лица на Хасан Адемов.

Тя отказа да коментира как депутатът се е заразил и какво е състоянието му към момента.

„Пожелавам на г-н Адемов бързо оздавяване“, каза Караянчева.

Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих. През 1979 година завършва Медицинския университетвъв Варна и специализира анестезиология и реанимация.

На местните избори през 2011 година, той е издигнат от листата на ДПС като кандидат за кмет на Разград. Класира се на трето място.

Очаквайте подробности!