"Г-н Кмете, инж. Георги Павлов, дойдох през уикенда да навестя родителите си и родния си дом (за който си плащам данъци в общината), и установявам, че след последния дъжд ми е нужно АТВ или високопроходима машина, за да стигна до вкъщи, защото ул. Средна гора се е превърнала в кръг от републиканския шампионат по офроуд. И положението е подобно след всеки дъжд!

Ако случайно не става ясно от снимките, вадата е в средата на "улицата" и е дълбока над педя!

Миналата седмица афиширахте пред регионални медии желанието си да превърнете Стрелча в бутиков туристически център. Силно се надявам тази гледка да се разминава с разбиранията ви за "бутиков град", като отбелязвам, че тази улица е един от двата маршрута на туристите до Боровата гора и околностите."

Така стрелчанин описа ситуацията през уикенда около родната си къща, обръщайки се към новоизбрания кмет на Стрелча. И публикува тези снимки, които са повече от красноречиви:

Само ден по-късно същият мъж написа:

"Актуални снимки от днес, изпратени от майка ми, на въпросната ул. Средна гора, която неволно разбуни духовете през уикенда.
Отправям благодарности и адмирации от мое име (а предполагам и от името на останалите живущи в района), на екипа на инж. Георги Павлов за бързата реакция, и се извинявам, ако тонът на предишната ми публикация е бил прекалено остър и неволно съм засегнал някой!

Пожелавам им да работят със същия хъс и скорост и за останалите проблеми в общината (които за съжаление не са малко).
Надявам се също така това да е само временно решение на проблема и при удобен случай в обозримо бъдеще проблемът да бъде решен кардинално и да се похвалим с още една китна спретната улица в иначе красивото ни градче!"

Ето ги и "актуалните" снимки, направени ден след ония по-горе:

Има разлика, нали? Мълниеносната реакция на кмета на Стрелча, който всъщност е кмет от 2 седмици - Георги Павлов, заслужава уважение и адмирации. Толкова рядко се случва това, което стана в Стрелча за един ден, че чак не ни се вярва. Очевидно обаче хората в Стрелча са по-големи оптимисти, ако съдим по коментарите под постовете на стрелчанина. Да спечелиш доверието на хората - и то само за две седмици, не се случва често. Дай Боже всекиму!