Една отчаяна майка опитва да спаси детето си. 8-годишният й син вече две години се бори мъжки с жестоката си съдба. Вместо на игрището Ангел е в болнично легло. Ето историята на малкото момче, описана от майка му, която ни трогна до сълзи. Силно се надяваме, че Ангел ще получи своя шанс да играе и учи с връстниците си. Така е справедливо!

Ангел е нашето слънце, което мечтае да има нормално детство. Той е само на 8 години и се бори със страшната диагноза Алвеоларен рабдомиосарком. Нашата борба започна преди две години. От тогава животът ни се превърна в ад, а игрите навън станаха мираж.

Първият симптом бяха силни болки от лявата междуребрена страна. Резултатът от направената му снимка показа огромен бял облак. Веднага ни изпратиха в хирургията на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. Там се започнаха изследвания със съмнение за туберкулоза. Установи се, че има огромен плеврален излив отляво. Извършена бе торакоцентеза и бяха евакуирани 600 мл. кехлибарена течност. Взет бе материал за цитологично и микробиологично изследване, както и за citospin препарати. След дренажа на плевралния излив ехографски е установена туморна формация по хода на плеврата и медиастинално. Направи се биопсия, която показа, че е Невробластом.

Така преминаха 15 дни. Болките продължаваха, дренажът не спираше да отделя течност. Скенерът на бял дроб и корем установи огромна формация отляво. Спешно трябваше да започнем химиотерапии, защото болките ставаха все по-силни, а дишането затруднено.

След проведения блок на лечение Ангелчо влезе в пълна ремисия. За жалост на 24 октомври 2018 г. при контролен КТ на гръден кош се установи рецидив на туморни формации на плевра. Последва химиотерапия и лъчетерапия.

През април 2019 г. е проведен КТ на бял дроб, от който се установяват две нови плеврални уплътнения над зоната на облъчване на ниво 5-то и 7-мо ребро вляво. Извършена му бе Ексцизия или деструкция на лезия на гръдната стена, в детска гръдна хирургия - "Пирогов" от професор доц. Христо Шивачев. Материалът, който беше взет, бе изпратен в центъра Дюселдорф - Германия за изследване на туморна чувствителност. От получените резултати бе налице чувствителност към Цисплатина.

Проведена е консултация с професор Kleef, Vienna, който препоръчва на базата на изследванията да се проведе терапия с Nivolumab + Ipilimumab + Imukin, както и Цисплатина.

След операцията Ангелчо получи силни болки в кръста и ляво рамо, както и в областта на операцията + изтръпване на лява ръка. Това продължи 10 дни. Установиха се категорични данни за прогресия на болестта. Започна се лечението, при което той започна да вдига високо кръвно налягане – 160/100. Часове след това, през нощта, Ангелчо получи два гърча, в продължение на 40 минути. Дежурният екип го премести в интензивно отделение. Там изкара до сутринта, когато го пратиха на скенер, за да отхвърлят съмненията за кръвоизлив в главата.

На 18 октомври 2019 г. заминахме за клиника Майнц в Германия. В продължение на един месец се проведоха множество изследвания, при които се констатира, че лечението, което се провежда на Ангелчо в България - е най-доброто за него.
Взехме решение да се приберем. След завръщането ни започна и локална лъчетерапия в областта на лявата аксила, като до момента са извършени 45 грея и множество химио, имунотрапия и антитела.

Според лекуващия му лекар единствената ни надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Ангелчо, възлиза на 420 000 евро. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса. Имаме нужда от 28 флакона, които са необходими за 7 курса имунотерапия, а цената на всеки един флакон е 15 000 евро.

Първият курс трябва да започне в началото на февруари 2020, а дотогава трябва да сме събрали необходимите средства за него от 60 000 евро! Терапиите са през 20 дни и не трябва да се прекъсват!

Нашето семейство няма възможност да поеме огромните разходи за лечението, затова се обръщаме към вас, добри хора! Нашето най-голямо желание е да видим детето си отново здраво! Вярваме, че с Вашата подкрепа Ангел ще бъде победител в тази битка!