38-годишният дежурен лекар д-р Николай Недялков от Спешното отделение на болницата в Пазарджик е нападнатият медик снощи.

Кадри на охранителна камера са запечатали поредното посегателство над медик. Пияните мъже пристигнали в болницата с такси, в което починал техен роднина. Те искали да му бъде оказана помощ, но лекарите констатирали смъртта му. Афектираните мъже насочили агресията си към медиците и единият от тях нападнал лекаря, като му нанесъл няколко удара. Полицията е задържала нападателя, който е от пазарджишкия квартал Изток.

Близките на 60-годишния мъж видимо изглеждат в нетрезво състояние и са агресивни. По това време в отделението има 7 пациенти, а извън него около 10 придружители. Те стават свиделети на грозните сцени, които се разиграват пред отделението. Д-р Николай Недялков преглежда болен, когато чува силни викове и крясъци.

“Излязох да видя какво става, след като видях, че някакви свалят от таксито починалия мъж”, разказва д-р Недялков.
Посрещнат е от близките с думите : „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате.“

Лекарят казва, че ще изпрати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. След като излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж тръгва да раздава правосъдие и да се саморазправя с д-р Недялков.

“Само един ме нападна. Успя да ме удари някорлко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да напистна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков.

При пристигането на полицията тримате мъже са се разпръснали. Малко по-късно нападателят обаче е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.

Лекарят не е сериозно пострадал. Има само отток на едната ръка. Той обаче е категоричен, че ще съди своя нападател.
Само в рамките на два дни това е втори подобен случай. Ден по-рано друг починал мъж на 76 години е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Лекарите от Спешно отделение се обявиха срещу подобни действия. Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

Пиян ром би лекар в Пазарджик ВИДЕО 18+