Човешката глупост, простотия и жестокост няма спирачки! Доказа го поредният пръкнал се фалшив профил във Facebook и най-вероятно всичко щеше да бъде подминато - както обикновено, ако за лице на профила не бяха използвани снимки на... жестоко убитата преди месеци Андреа от Галиче.

Гаврата предизвика вълна от негативни реакции в социалните мрежи, съобщава BulNews. Потребители, използващи Facebook, са забелязали фалшив профил, в който са били публикувани снимки на жестоко убитото младо момиче. Създавайки профила, регистраторът е използвал името “Iva Nikolova” с кадри на 18-годишната Андреа.

Натъквайки се на него, потресен мъж е разпространил профила в редица групи във Facebook. Под публикациите стотици души изказват възмущението си от подигравката с убитата.

„Може ли човешката завист и злоба да стигне до такава степен, че на мъртъв човек да прави фалшив профил?“, пита един от потребителите, натъкнал се на жестоката подигравка.

„Безсрамници“, „Вие съвест нямате ли?“, „Как не ви е срам?“, са само част от коментарите на потресените потребители.

Голяма част от хората във Facebook започнаха да се договарят помежду си и да докладват фалшивия профил, за да бъде изтрит. Очевидно това е имало ефект, защото той вече не съществува.