Повече слънце и по-високи температури ни чакат през следващата седмица.

През нощта в Южна България ще продължи да вали дъжд, в планините – сняг. Над Северна България облачността ще продължи да се разкъсва и намалява до незначителна. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°.

Утре валежите и в Южна България ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Над Северна България ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Над северното крайбрежие ще е предимно слънчево, а над южното – валежите постепенно ще спрат, но през по-голямата част от деня облачността ще се задържи значителна. Максимални температури на въздуха: 9°-12°, близки до температурата на морската вода.

Над Рило-Родопската област постепенно през деня снеговалежите ще спрат, но облачността ще се задържи значителна. Над останалите планински масиви ще преобладава слънчево време. Ще духа силен, по билата временно и бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

През следващите дни ще е предимно слънчево. Вятърът ще се задържи от североизток, във вторник и сряда - до умерен, в четвъртък - слаб. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 0° и 5°, на места в Северна и Западна България до минус 2°-3°, а дневните ще се повишават бавно и в четвъртък максималните ще са между 14° и 19°.