Развитието на технологиите определеноулеснява живота на хората, но има и изключения. Когато Google Maps се появи през 2005 г., направи света "по-малък" за милиони потребители.

Приложението им дава възможност да посетят почти всяка локация на земното кълбо и то в реална 3D среда.

Така всеки може да се разходи около Айфеловата кула в Париж или да посети някой екзотичен остров, при това докато си пие кафето вкъщи.

За един от жителите на перуанската столица Лима обаче едно подобно виртуално пътешествие приключва не с добро настроение и приятни емоции, а със семеен скандал.

Причината е, че на една от улиците в града, заснета от камерите на Google, той вижда собствената си съпруга, която демонстрира близки интимни отношения с друг мъж, пише Daily Mirror.

Лицата и на двамата са замъглени от Google, което е стандартна практика на компанията, но перуанецът познал жена си по дрехите.

Веднага след това той повдигнал въпроса открито пред нея и тя признала за извънбрачната афера, а малко по-късно двамата се развели, пише profit.bg.

Това не е първият случай, в който камерите на автомобилите на Google, които заснемат изображенията в Street View, попадат на куриозни ситуации.

Преди години една от тях успя да запечата образа на жена, заклещена в кофа за боклук.