Има мноог неща, които не знаем за яйцата. В това се убедихме и самите ние.
За яйцата може да се изпишат куп неща.
Невероятен трик, свързан не толкова със самите яйца, колкото с черупките им може би ще ви бъде от полза.
Жена сподели в писмо защо слага яйчени черупки в бульона, който вари за супа.
„Най-често слагам черупките в бульона, който приготвям за супичка с месо. Цял живот имаше нещо ужасно, което ме дразнеше при приготвянето на супи, но с този трик се преродиха, а всички у дома полудяха по него“, споделя жената пред "Блиц".
„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на супичката. После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването.
Първоначално бях скептична, но щом го пробвах се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.
Така хем супата е вкусна, хем булзонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“, посочи жената.