Без вдигане на коли до края на карантината.

До отмяна на извънредното положение паяците в Пловдив са "арестувани" на паркинга до надлез "Родопи" и няма да вдигат коли. От петте е оставен само един, но той ще дежури и ще отнася само тези автомобили, които пречат на трафика, обясниха от общинското предприятие "Паркиране и репатриране".

140-те служители са пуснати в отпуск, тъй като синята зона е безплатна и няма какво да контролират. В почивка е и ръководството на предприятието, начело с директора Ненко Калакунов.

Не се издават и пропуски, защото паркирането в центъра на града в момента е безплатно. Спряна е и системата за таксуване с есемес. Не се поставят и скоби.

Единствено е запазено плащането на такси по общинските паркинги, какъвто има срещу централна гара. Служителите в тях са задължени да носят маски, пише "24 часа".

Все още няма яснота кога ще заработи първият общински многоетажен паркинг в район "Западен", който отдавна е завършен. Интересът към него е огромен, но засега стои празен. От кметството на район "Западен" обясниха, че се оформят последните документи около пускането му в експлоатация. 3,2 млн. лева е инвестицията, а местата за паркиране са 150.

От общинското предприятие отсега изчисляват загубите от постъпление заради епидемията. За м.г. от синята зона са влезли 6,5 млн. лева.