Силен порой и страшен вятър в столицата! Лятна буря се изви над столицата тази вечер. Небето буквално се продъни и се изсипа истински потоп! Дъждът е придружен с гръмотевици, а преди малко премина в градушка, предаде репортер на Glas.bg.

Метрото под вода, блок се разпада, Фандъкова с изявление след потопа СНИМКИ

Температурата в столицата рязко падна. В ЖК "Гоце Делчев", на ул. "Деян Белишки" е страшна виелица, а дъждът е толкова силен, че е наводнил цял блок.



На Витоша и на много други места в столицата няма ток, сигнализираха софиянци. Във връзка със силните валежи и гръмотевици в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Страшната буря е в цяла София, улиците са наводнени, което много затруднява движението. Има закъсали автомобили. Столичани съобщават и за наводнени приземни етажи, мазета, балкони и автомобили. 

"До 22.30 ч са получени над 65 сигнала", написа преди минути вв Facebook столичният кмет Йорданка Фъндъкова. "Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Очаквайте подробности!

Голи младежи изтрещяха по време на потопа в София ВИДЕО