Вирусът не е победен и нищо не е свършило. Надявам се, че с ясна стратегия и с мерките ще се справим. Вирусът витае, в различни държави има пикове. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

„Нашите мерки бяха първи, най-навременни и най-леки. Нашите съседи затвориха хората по къщите, а ние всеки ден едно по едно пускахме – паркове, детски градини, училища. За да можем да се върнем към нормалния живот. Много хора ме упрекнаха”, обясни той и добави, че „е карал” между различните теории за мерки срещу коронавируса.

Според премиера най-големите държави в света „са се издънили” при справянето със заразата, докато България е успяла да запази животите на хората. Той е на мнение, че тази криза е най-лошото, което е можело да се случи на държавата.

"Всичко вървеше нагоре. Големи държави не можаха да се справя. Но те са големи, ще излязат от кризата, а ние сме малка държава. Сега трябва като пчелички да се мобилизираме и съвземем", смята премиерът.

„Брутен вътрешен продукт се прави с работа, а не с лежане. От кризата излязохме по-бедни, но здрави. Ние сме в 5-те с най-малко заразени в света. И големите държави свалиха ДДС-то. Гърция също видяха от нас. За книгите ми беше мечта отдавна”, каза още Борисов пред БНТ.

Относно строежа на плаж Алепу, Борисов обяви, че е предупредил директорът на ДНСК и е бил уверен, че втората част не е хотел.

"Ако за нещо може да ми се търси вина, то е, че съм гледал да помагам на футбола. Давали сме и за църквите, и за манастирите. Никога закон не е променян в услуга на когото и да било", добави премиерът.

Борисов коментира и цената на газа.

"Сваляме я с 42%, а след вечер излиза новина, че я вдигаме с 22%. Пълно малоумие. Повиках Дончев и ми обясни. Иван Иванов свърши хубава работа, но не може с топлофикациите да ми правят такива номера. Изтекли са им мандатите, а това означава, че можем да предложим други хора", обясни той.

 

Божков ме е черпил една пура! Много хора се обръщат срещу мен ВИДЕО