Въпреки че почивката предполага пълно отпускане, това не означава, че трябва да пренебрегвате правилата. Туристите често ги нарушават: някой - от незнание, някой - от невнимание. Ще ви разкажем за най-често правените грешки.

1. Посещение на ресторанта в плажно облекло. Банските костюми са подходящи за плажа или край басейна. Появата в такива дрехи на обществени места е върхът на неприличието.

2. Плуване в басейна след вечеря. В повечето хотели това е забранено. Съществува ограничение за защита на самите летовници.

3. Закъсняване за вечеря. Никой няма да изчака закъснял турист, дори ако почива на Аll inclusive. Ако очаквате, че ще закъснеете, попитайте предварително администратора за суха дажба.

4. Многократна употреба на една чиния. Харесало ви е ястието толкова много, че искате допълнително? Страхотно, обаче сложете втората порция в чиста чиния, а не на вече използваната.

5. Изнасяне на храна извън хотела. Храната се счита за същата собственост на хотела като мебели, халати и др. Ако ви хванат за това, те ще го считат за кражба с всички произтичащи от това последствия.

6. Безконтролно гледане на телевизия. Не всички знаят, че сред включените канали има много платени канали, така че необходимостта да се плаща за гледането им може да бъде неприятна изненада.

7. Пренебрегване към етикетите с цените в бара. Някои погрешно смятат, че „all inclusive“ важи за целия асортимент на бара, но това не е така. За определени напитки трябва да доплатите и сериозна сума.

Източник: pochivka.blitz