Съпругът на учителката от Асеновград Йорданка Алешанова, за която беше организирана спешна широка кампания за кръвонабиране, се обърна към екипа на Glas.bg, за да изрази своята благодарност за съдействието, което оказахме за бързото разпространяване на новината. Според него ние, както и всички останали, които отправиха апел за помощ на младата жена, със сигурност сме допринесли за успеха на кампанията.

А кампанията е повече от успешна! Събрани са над 300 дарения, което е два до три пъти необходимото количество дори и за най-продължителното възможно лечение при по-тежки случаи.

"От името на цялото семейство на Дани бих искал да изразя горещи благодарности към всички, които отделиха време, пътуваха, чакаха на опашка и дариха кръв. Бих искал да благодаря и на всички, които ни изпратиха изпратиха любов и подкрепа по друг начин. Дани вече се лекува от днес и се надяваме на бързи подобрения", ни пише Георги Алешанов.

В същто време стотици асеновградчани се чувстват горди и щастливи, че са част от този град.

"Емоционална съм много, по рождение, но цял ден едва сдържам сълзите си, защото толкова много хора, съпричастни към една човешка съдба, не се виждат често в днешно време. Не съм роднина на семейството на Дани, не съм близка с тях, не ги познавам лично, но изпитвам потребност да благодаря на стотиците млади и не толкова млади хора (толкова бяхме в Пловдив, а и в Асеновград, предполагам), които отделиха от времето си, за да дадат частица от себе си на Дани. Мили хора, бъдете здрави, бъдете щастливи. Доброто винаги се връща!", написа Ваня Делева.

Само за 24 часа е имало над 300 дарители, разбра Glas.bg. Благодарим ви, българи! Кампанията приключи, но доброто остава!

Търсят се кръводарители! Да помогнем на учителка от Асеновград