Назначени са процедури да изяснят събитията около протестите, те ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност. Бих апелирал да бъде дадено време да се намери обективната истина. Това каза на брифинг шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Нейният син не е относителен към клипа под колоните на министерския съвет. Случаят е от 10 юли на Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.

"Тук сме за да видите гледната точка на органите на МВР", добави той.

„Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства. Както виждате, първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „Антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палка в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Полицията е деполитизирана, уверяват от дирекцията. И поясниха, че тяхната задача е само и единствено да пазят обществения ред.

 

Очаквайте подробности.