Пореден съвет на тема коронавирус, външните ни граници и отношенията ни с Турция. Едно общо решение, което разглежда какво би ни се случило за вбъдеще. Тепърва ще се търси такова решение, защото когато става въпрос за пари, трудно ще се намери решение между по-богатите държави и тези от Централна и Източна Европа. От сега се взе решение вместо едно, решенията да са три.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след онлайн заседание на Европейския съвет.

Той участва в заседанието на Европейския съвет, което за трети път се проведе чрез видеоконферентна връзка, заради COVID-19.

"Аз им казах - колеги, пред нашите сгради се разболяват хора, трябва да вземем решение и да отговорим на няколко въпроса. ЕК в понеделник ще препоръча какви мерки да се взимат от държавите", добави той.

РЕШЕНО: Премиерът каза как ще измерим случаите на заразени у нас

"Има ли лекарства - няма, има ли ваксина - няма, има ли надежден тест - няма", каза той.

Нито един от бързите тестове не е на 100% надежден. Курц искаше утре да прати самолет и да му дадем облекло. утре ще му дадем още около 800 готови облекла от Габрово. Щабът ще ги разпредели по фронтовете за първата линия и най-нуждаещите се", каза той.

"Най-скъпото ни облекло е 67-8 лева. Производителите казаха, че ние за нас сме се запасили и презапасили", добави Борисов. 

Той сподели, че отношенията на страната ни с Турция са прекрасни и заради това у нас миграцията е нулева.

"От фондовете пак ни се дава възможност да претрансформираме. Утре ще имаме тристранка и дано да се разберат. Всеки ще си е по кабинетите и ще направим така, че много хора да не се събират. Ако се вземе решение, веднага отиваме на 60:40. 40 млн. лева за лекарите отидоха", каза още той.

 

Очаквайте подробности!