Брутален инцидент на жп линията! Машинист и помощникът му са ранени от хвърлен предмет по движещия се бърз влак София-Бургас днес. Инцидентът е станал в района между Белово и Септември. 

При разминаване на композицията от София за Бургас с друг бърз влак - от Стара Загора за София - от него полетял предмет, който счупил предното стъкло на локомотива и наранил хората в него. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите, съобщи за Glas.bg Петко Александров.

Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака, съобщават от железниците. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

По-късно стана ясно, че хвърленият предмет е от последния вагон на друг влак, разминаващ се с този, и е балон с вода и вероятно други твърди предмети. Хвърленият предмет чупи предното стъкло на локомотива. Стъклата нараняват помошник машиниста, който има прорезни рани по шията и ръцете. Той в настатен в болница в Септември.

Машинистът е добре. Той заедно с друг помощник машинист са продължили курса си към Бургас. Другият влак, от който е хвърлен балона, е спрян на следващата гара от органите на полицията и жандармерията. Към момента няма информация дали са открири извършителите. Това разказа Стоян Златев - началник ликомотивно депо Пловдив пред Glas.bg.