Това, което се случва в момента, не е всичко. Когато случаите на заразени с коронавирус у нас станаха 500 за денонощие, казах, че това е само леко плискане на вълната, но думите ми бяха посрещнати с присмех. Вълната не ни изненада като време на започване, но беше малко по-висока, отколкото се очакваше. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ членът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Където има неспазване на мерките, рискът е повишен. На тези места трябва да се вземат допълнителни мерки, но не съм аз човекът, който трябва да каже какви - те трябва да се вземат от политиците, посочи той.

През ноември не се очаква по-добра ситуация от това, което е в момента. Няма да е добре това, което ще се случи – мисля, че броят на заразените ще се увеличи. Както върви, до края на месеца броят на заразените ще надхвърли  42 500, прогнозира проф. Витанов.

По думите му, ако ситуацията продължи да се усложнява, и у нас, както в други европейски държави, може да има необходимост от военно-полеви болници.

Зала Колодрума става полева болница за 6 часа! Кога ще се ползва? СНИМКИ